Tőkeemelést jelentett be a TWD Nyrt. igazgatósága, az eredetileg Kreditjog néven a tőzsdére bevezetett, majd egy botránytól sem mentes tulajdonváltás után nevét GrEnergie változtató, utána ismét tulajdonost és nevet váltó társaság jelenlegi 72,4 millió forintos jegyzett tőkéjét december 6-án 137,6 millió forintra emelte.

A tízforintos részvényekkel rendelkező társaság 130 százalékon (az adott nap tőzsdei árfolyamán) emelt tőkét, az emelés háromötödrészt készpénzben, kétötöd részt apport formájában történt. A jegyző a társaság saját váltóját apportálta be a TWD Nyrt.-be, így az már tehermentesen tudhatja magáénak a Sierra Leone-i gyémántbánya háromnegyedét birtokló Trans Wordl Diamonds Zrt. 2 százalékos, 30 millió forintért megvásárolt üzletrészét. A befolyt mintegy 50 millió forint készpénzt a társaság működésének konszolidációjára fordítja.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!