A társaság csütörtökön megtartott rendkívüli közgyűlésén született meg a döntés az alaptőke új részvények kibocsátásával történő megemeléséről. A részvényesi döntés szerint a 100 forint névértékű részvények kibocsátási ára 300 forint részvényenként. Az alaptőke emelésével a társaság saját tőkéje meghaladja a hárommilliárd forintot. Az Appeninn részvényeit 2010. július 2-án vezették be a Budapesti Értéktőzsde B kategóriájába. A pénteki tőzsdenapon délben a papír ára 380 forint volt, 44 forinttal, 13,1 százalékkal drágább a csütörtöki záróárnál, ezért rövid időre fel is függesztették a kereskedését. A részvény tőzsdei bevezetés óta a legmagasabb árfolyam 336, a legalacsonyabb 250 forint volt. A társaságot 2009. december 1-én a Lehn Consulting AG svájci székhelyű társaság alapította. A fő tevékenysége vagyonkezelés. Anyavállalatként többségében saját tulajdonú irodaházak bérbeadásával, üzemeltetésével foglalkozó cégeket birtokol, irányít. A cégcsoport portfoliójában az olajipar speciális igényeit kielégítő önjáró daruk bérbeadásával foglalkozó cég is megtalálható. A leányvállalatain keresztül az Appeninn cégcsoport csaknem 10 milliárd forint értékű vagyont kezel.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!