Tokió ötéves csúcson

A tokiói értéktőzsde fő mutatója, a Nikkei kedden újabb ötéves csúcsot döntött. A 225 válogatott részvény Nikkei mutatója kedden 40,16 pontos, azaz 0,26 százalékos emelkedés után 15 778 ponton fejezte be a napot. A mutatókat a japán fellendülésbe vetett remények fűtötték.
NAPI Online, 2005. december 13. kedd, 10:14

A részvényárfolyamok további emelkedése várható, ugyanis a felfelé ívelő tendenciát kedden fékezte a Federal Reserve mai kamatdöntő értekezlete előtti várakozás, illetve az, hogy csak holnap teszi közzé a Bank of Japan a vállalati üzleti bizalmat jelző Tankan jelentést.

A TOPIX mutató kedden 8,63 ponttal, azaz 0,53 százalékkal emelkedett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK