A tokiói tőzsde legnagyobb részvénykibocsátását hajtotta végre a SoftBank

A tokiói tőzsde történetének legnagyobb elsődleges részvénykibocsátását hajtotta végre szerdán a SoftBank Group Corp távközlési és internet szolgáltató - írja az MTI.
Szabó Zsuzsanna, 2018. december 19. szerda, 09:10
Fotó: Napi.hu

A japán konszern a SoftBank Corp mobilszolgáltató vállalat részvényeinek a 36,85 százalékát helyezte ki 23,5 milliárd dollár értékben. A SoftBank Corp piaci tőkeértéke ezzel meghaladja a 62 milliárd dollárt.

A konszern a bevételt egyebek között a mesterséges intelligencia alapú rendszerek fejlesztésekre fordítja.

Minden idők eddigi legnagyobb vállalati részvénykibocsátását a kínai Alibaba internetes kereskedelmi vállalat hajtotta végre 2014-ben a New York-i tőzsdén, a kibocsátás összértéke mintegy 25 milliárd dollár volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK