Törékeny emelkedés Budapesten

A reggeli mínuszokat emelkedés követte a nap jó részében a Budapesti Értéktőzsdén. A BUX-ot 18 250 pontos napi maximumán érte a katasztrofális amerikai fogyasztói bizalmi adat, mire az index visszahullott nullára. Innen azonban valamelyest végül sikerült feltápászkodnia, így 1,6 százalékos plusszal 18 032 ponton zárta a hetet a mutató.
NAPI, 2011. augusztus 12. péntek, 17:27
Fotó:

A pénteki 18 milliárdos forgalom felülmúlta ugyan az éves átlagot, ám az óvatos optimizmusnak megfelelően nem nevezhető kiugrónak.


A vezető részvények közül a Richter rallyja volt szembe tűnő, a gyógyszerpapír 4,2 százalékkal 34 400 forintra javított, ám ez javarészt a zárást megelőző felrántásnak volt betudható. Szektortársa, az Egis már nem mutatott ilyen kiemelkedő teljesítményt, 1,3 százalékkal 15 700 forintra emelkedett.

A Mol másfél százalékos emelkedést abszolválva 16 400 forinton végzett, míg a Telekom 1,2 százalékkal feljebb kerülve 490 forinton búcsúzott.

Az OTP-nek ellenben nem sikerült az áttörés, ugyan a nap során háromszor is tesztelte a 4350 forintnál húzódó ellenállás-szintet, végül beragadt előző, 4200 forintos záróértékén.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK