Az utóbbi napokban 251 forint/euróig erősödött a hazai fizetőeszköz, aztán visszapattant erről a szintről - tájékoztatott Misik Sándor, a Hamilton üzletkötője. Hozzátette: a forint jelenlegi 252,30-as szintjével azonban így is erősnek számít. Misik szerint a magas árfolyamot részben a felfokozott nemzetközi hangulat, részben az a feltételezés okozza, hogy az MNB várhatóan nem vág kamatot. Azonban a fundamentumok gyengesége, a bizonytalan nemzetközi piaci hangulat és nem túl rózsás belpolitikai helyzet miatt Misik szerint nem ez a legjobb pillanat a forintvásárlásra. Úgy véli, hogy csütörtökön az euróhoz viszonyítva 252-253 között ingadozik az árfolyam, amelyet a nemzetközi helyzet határoz meg. Az év hátralévő részére 250-255 forint/euró árfolyamsávot valószínűsít Misik, ám úgy látja, hogy a forint akár a 260-as szintig is gyengülhet. Csütörtök délelőtt egy euró 252,30, a dollár 171,70, a svájci frank 151,30 forintot ért.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!