A csütörtöki kormányzati kommunikációt követő gyengülés után korrigált péntek reggelre a forint. Az euró jegyzése az előző napi, 290 feletti tető után 288,60 forintra süllyedt. Fél kilenc előtt az uniós deviza kissé feljebb, 288,90, a dollár 229,50, a svájci frank 240,40 forinton állt. Jól látszik, hogy a forint törékenynek tűnő korrekciójának hátterében nem hazai esemény, hanem vélhetően a dollár euróhoz mért gyengülése állt, hiszen az az EUR/USD 1,2586-ra emelkedett a tegnapi, jellemzően 1,2450 alatti szintekről. A jelentős hangulatjavulás az EU-csúcson elért, a bankunió felé mutató fordulatnak köszönhető.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!