Tulajdonképpen a nyitás óta emelkedik a BUX; az előnyszerzés ugyan lassult a déli órákban, amikor az index elérte a plusz egy százalékot tegnapi záróértékéhez képest, ám teljesen nem állt meg. A BUX délután egy órakor már 1,1 százalékos emelkedést követően 23 132,50 ponton állt, minden vezető részvény követi a kaptatón az irányadó indexet. A sort a Richter vezeti, amely 2,4 százalékkal drágult, majd az OTP következik a maga 1,55 százalékos emelkedésével. A Magyar Telekom 0,6 és a Mol 0,3 százalékos árfolyam-emelkedése is hozzájárul a pozitív hangulathoz. A kisebbik gyógyszergyártó, az Egis sem marad el szektortársa mögött; a részvény jegyzése 2,7 százalékos emelkedést követően 18 180 forinton áll.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!