Torkon akadhat a karácsonyi ajándék

A Mattel megint kiüríti a játékboltok polcait azt követően, hogy kiderült, hibásak a Mexikóban gyártott játékai.
NAPI Online, 2007. november 7. szerda, 08:56
Fotó:

Több mint 170 ezer, az Egyesült Államokban és Európában forgalmazott babakonyhát hív vissza a világ legnagyobb játékgyártója azt követően, hogy kiderült, a szettek egyes darabjai fulladást okozhatnak. A Mattel részvényeit egy éves minimumon jegyezték tegnap.

A Mattel abban bízik, hogy a játékok visszahívása növelheti a cég iránti bizalmat, amelynek nemrég mintegy 21 millió Kínában gyártott terméket kellett bevenni a boltok polcairól, nagyrészt a játékok egészségre káros, magas ólomtartalma miatt. A cégvezetés a jelenlegi visszahívási akciót úgy kommentálta, hogy az a működő minőségellenőrzés biztos jele, ám az európai illetékesek másképp vélekednek.

A nemzetközi játékgyártók vezetői tegnap találkoztak az Európai Unió fogyasztóvédelmi biztosával, hogy a megszaporodó termék-visszahívások következményeiről tárgyaljanak. Meglena Kuneva EU-biztos a tárgyalásokat követően úgy nyilatkozott, hogy a játékgyártóknak jelentősen növelniük kell termékeik minőségét, ha nem akarják végleg elveszíteni az európai vásárlók bizalmát.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK