A részvényekkel utoljára augusztus 21-én, hétfőn lehet kereskedni. A Globus részvényei 1993 óta forogtak a tőzsde A kategóriájában. A részvények tőzsdei kivezetéséhez kapcsolódó ajánlat augusztus 4-én lezárult. Az ajánlatot tevő francia Union Fermiére Morbihannaise (UFM) 460 forinton vásárolta meg a felajánlott részvényeket. A tranzakcióval az UFM 56,34 százalékra növelte részesedését a Globusban. Ezt megelőzően az UFM nyilvános vételi ajánlattal 51,13 százalékos részesedést szerzett a társaságban, a menedzsmenthez köthető korábbi többségi tulajdonosi kör részesedése pedig 57,35 százalékról 26,21 százalékra csökkent. A két tulajdonosi kör korábban olyan opciós megállapodásokat kötött, amelyek értelmében legkésőbb 2011-ig a Globus 100 százalékban a francia cég tulajdonába kerül. A Globus 2006 első félévét konszolidáltan 14,53 milliárd forint árbevétellel és 2,14 milliárd forint mérleg szerinti veszteséggel zárta. A tavalyi teljes évi árbevétele 31,1 milliárd forint, vesztesége pedig 4,34 milliárd forint volt. A francia tulajdonos a többségi részesedés megszerzésével stabilizálni kívánja a Globus pénzügyi helyzetét, továbbá a két cégcsoport szinergiáinak kihasználásával a termelés felfutásának elősegítésére és a munkahelyek megőrzésére törekszik korábbi nyilatkozatai szerint.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!