Török és japán pofon a forintnak

A török líra reggeli esése következtében, illetve a japán jen erősödésének hazására gyengült a forint hétfőn.
NAPI Online, 2007. november 12. hétfő, 15:25
Fotó:

A török fizetőeszköz esését követve kora reggel - a hazai piaci szereplők ébredése előtt, azaz érdemi forgalom nélkül - 254,75 forintig drágult az euró a bankközi devizapiacon.

Később némileg visszaerősödött a forint, ám kora délután a jen izmosodásával párhuzamosan ismét gyengült, így az euró átmenetileg 254,90-re emelkedett.

Az ING Bank kereskedője szerint rövid távon a forint visszafogott gyengülésére van kilátás, s ha tovább gyűrűznek a hitelpiaci aggodalmak, és tartósan is sikerül átvinni a 254,50-es szintet, 255,20-ig emelkedhet az árfolyam. Ha viszont ilyen gyenge marad a forint, az MNB monetáris tanácsának november 26-ai ülésén elmaradhat a kamatcsökkentés - tette hozzá.


A dollár erősödött az euróval szemben, a keresztárfolyam az 1,4550-es szint környékére süllyedt, amivel párhuzamosan az amerikai deviza forintjegyzése 175-ön tetőzött.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK