Történelmet írtak az USA-ban - itt a piac ítélete

A GDP-növekedés a korábban vártnál alacsonyabb lehet, a munkanélküliség csökkenése viszont gyorsabb. A piacok kitörő örömmel fogadták a Fed-elnök szavait.
NAPI, 2011. április 27. szerda, 22:27
Fotó:

Gyenge első negyedéves GDP-re számít a Fed, ez azonban átmeneti jelenség lesz. A munkanélküliség év végére a korábban várt 8,8-9 százalékkal szemben 8,4-8,7 százalékra csökkenhet. A Fed figyelemel kíséri az üzemanyagárak alakulását, ám véleményük szerint az elmúlt időszak meredek emelkedése nem fog folytatódni. Bernanke jelezte, amennyiben az olaj ára nem nő jelentősen tovább a jelenlegi szintről, akkor az infláció csökkenni fog.

A Fed-elnök szavai szerint az erős és stabil dollár az amerikai és a világgazdaság érdeke.

A piacok megnyugvással fogadták a történelmi sajtótájékoztatón elhangzottakat, s a dollár új mélypontra zuhant a hat devizából álló kosárral szemben. Az euró/dollár árfolyam 1,4783-ig száguldott.

Ennek köszönhetően magához tért az arany (1528) és az olaj (113,35) is, a részvénypiacok pedig nagyobbacska pluszokkal zártak.

A Dow 95 pontot emelkedett, a sokáig az 1350-es szinttel küzdő S&P 1356 pontig jutott, a Nasdaq 0,8 százalékkal 2870 pontra erősödött.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK