Történelmi mélyponton a rubel

Történelmi mélypontra gyengült a rubel az euróból és dollárból álló valutakosárhoz képest csütörtökön a bankközi kereskedésben azután, hogy ismét csökkenni kezdett a nyersolaj világpiaci ára.
MTI-Eco, 2014. október 23. csütörtök, 09:44

A rubel, amelynek az árfolyama különösen érzékenyen reagál a nyersanyagpiaci ármozgásokra, szerdához képest 0,15 százalékkal 46,43-ra gyengült a valutakosárral szemben percekkel 9 óra előtt.

Az orosz központi bank október eleje óta 14,35 milliárd dollárt költött a rubel védelmére.

Röviddel 9.30 óra előtt a nyugati féltekén irányadó WTI amerikai könnyűolajfajta hordónkénti ára 34 cent csökkenéssel 80,18 dolláron állt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK