Törvényteleségen kapták a Magyar Telekomot

A Magyar Telekom, illetve a vállalat csoport tagvállalatai 6,7 millió eurót meghaladó összeget fizettek ki törvénytelen szerződések alapján Macedóniában - állapította meg a Magyar Telekom audit bizottságának jogi tanácsadója a még nem végleges helyzetjelentésében, amelynek összefoglalója szerdán jelent meg a BÉT hivatalos honlapján.
NAPI Online, 2008. május 21. szerda, 10:22
Fotó:

A közlemény szerint bizonyítást nyert, hogy a Magyar Telekom, illetve a vállalat csoport tagvállalatai egy Cipruson bejegyzett tanácsadó társasággal és/vagy annak leányvállalataival Macedóniában végzendő tanácsadói, marketing, akvizíciós átvilágítási és/vagy lobby tevékenységre a 2004-2006-ban kötött szerződések létrejötte és/vagy teljesítése törvénytelen volt.

A White and Case LLP, a társaság audit bizottságának jogi tanácsadója május 19-én juttatta el a társasághoz a független vizsgálat macedóniai szakaszára vonatkozó helyzetjelentést.

A közleményben leszögezik, hogy a helyzetjelentés egy folyamatban lévő vizsgálat státuszának összefoglalója, mint ilyen nem teljes, nem végleges és nem tárgyal minden, a vizsgálat tárgyát képező szerződést.

Mint azt a társaság korábban közzétette, a társaság a független vizsgálat által korábban feltártak kezelésére javító intézkedéseket léptetett életbe. Ezek magukban foglalták a társaság belső kontroll folyamatainak felülvizsgálatát és továbbfejlesztését is. Vizsgálják továbbá, hogy a jelenlegi helyzetjelentés alapján szükséges-e további javító intézkedés. A független vizsgálat folytatódik, de a társaság jelenleg nem tudja előre jelezni, hogy mikor fejeződik be, annak mi lesz a végeredménye, valamint, hogy lesz-e - és ha igen milyen - hatása pénzügyi beszámolóira vagy üzleti eredményeire - derül ki a közleményből.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK