A szerdai nagyarányú forintgyengülés után a hazai deviza további pozícióvesztést szenvedett csütörtök reggel, amikor az euróért 271 forintot is elkértek a bankközi piacon. A CIB Bank szakértői szerint a tegnapi kereskedés során ismét bebizonyosodott, hogy a forint különösen érzékeny a nemzetközi piaci hangulat változásaira az euróval szemben a 270-es szintek alatt, így fordulhatott elő, hogy a keresztárfolyam 268-ról egészen 270,80-ig szökött fel a dollár erősödésével és a főbb nyugat-európai és amerikai tőkepiaci indexek csökkenésével párhuzamosan. A tegnapi forintgyengülést követően az euró/forint árfolyama idei legmagasabb szintjét érte el, s a csütörtök reggeli bankközi kereskedésben már ezt is meghaladta. A dollárért 192,30 forintot kértek nem sokkal reggel kilenc után, de a zöldhasú ennél drágábban, 192,40 forinton is megfordult. A svájci frank 183,80 forintot ért a bankközin. Az euró/dollár árfolyama a tegnapi 1,41-es zárószintek alá csökkent csütörtök reggel, s a keresztárfolyam a reggeli órákban 1,407 alá is lecsökkent.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!