A szerdai csúcstámadási kísérlet után csütörtökön megszületett az új rekord: a svájci frank történelmi árfolyam csúcsot ért el a dollárral szemben, a líbiai válság eszkalálódását követően fokozódó befektetői kockázatkerülés hatására. A dollár árfolyama egészen 0,9267 svájci frankig esett a nemzetközi deviza kereskedelemben. Az euró ellenében egy százalékkal erősödött kora reggel óta, az euró árfolyama 1,2707 frankra esett, január közepe óta a leg alacsonyabb szintre. A frank a forinttal szemben is erősödött, benézett 216 forint fölé is, ezen a szinten utoljára január 13-án volt. Röviddel tíz óra előtt 215,50 volt az ár, a dollár egységét 199,55, az euróét 274,40 forinton jegyezték - tájékoztatott Csajbók Róbert, az ING Bank devizapiaci üzletkötője. Hozzátette: a forint a hat napon át tartó veszteségek után - amikor is 269-ről szinte egyhuzamban emelkedett 275-re az euró jegyzése - rövid távon 275 környékén stabilizálódhat, ám ezt követően újra gyengülés jöhet, így 278-280-ig is emelkedhet a jegyzést. A kormány reformcsomagjának jövő hétre várt bejelentése ugyanis okozhat csalódást is, de egy szimpla profitkivét szintén feljebb húzhatja az euró jegyzését, miközben a nemzetközi helyzet továbbra sem rózsás.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!