A texasi könnyűolaj határidős jegyzése 42 centtel csökkent hétfő délelőtt a pénteki záróárhoz képest. Az energiahordozó áresésével párhuzamosan az arany ára is mérséklődött, 2,5 dollárral 910 dollárra unciánként. Az inflációs menedékül szolgáló nemesfém jegyzése annak ellenére csökkent, hogy a dollár megítélése hétfőn tovább romlott a közös európai devizával szemben. Az euró/dollár kurzusa 1,3946-on állt délelőtt 11 óra után; eszerint az euró 0,1 százalékkal erősödött a zöldhasúval szemben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!