Tovább csökkentek a rövid hozamok

Erős kereslettel szembesült az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) a mai, 3 hónapos diszkontkincstárjegyek aukcióján. Az adósságkezelő ennek ellenére az elmúlt hetekhez hasonlóan már csak 10 milliárd forinttal vont be több forrást a terveinél, viszont a hozamok tovább tudtak csökkenni.
portfolio.hu, 2014. június 17. kedd, 12:36
Fotó: Napi.hu

Ma a múlt hetinél is egy hajszálnyival erősebb kereslettel szembesült az ÁKK: 198 milliárd forintnyi ajánlatot nyújtottak be a 3 hónapos papírokra, míg egy hete még 194-et. Az elmúlt hetek erősnek mondható befektetői érdeklődésének köszönhetően az adósságkezelő folyamatosan a tervei felett vont be forrást, és ez így volt még a mai napon is. Ugyanakkor a korábbiaktól eltérően már ilyen erős túljegyzés mellett is csak 70 milliárd forintot vont be az adósságkezelő.

Februárig visszamenőleg folyamatosan terv feletti forrásbevonást látunk, ami annak is köszönhető, hogy az ukrán válságnak már nincsen észrevehető hatása a rövid papírjaink piacára. Ráadásul immár a Magyar Nemzeti Bank legújabb intézkedéssorozata is ezt ösztönzi - írja a Portfolio.hu.

A hozamok 2,25 és 2,30 százalék között szóródtak, amivel 2,29 százalékos átlaghozam alakult ki. Ez a múlt heti aukcióhoz képest 5 bázispontos csökkenést jelent. A másodlagos piacon kereskedett, október 15-én lejáró papírok tegnapi átlaghozama pedig ennél 1 bázisponttal magasabb volt a záráskor.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

antikufar, 2014.06.17 18:36

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html