A média- és telekommunikációs szektor vállalatai voltak a mai nap legnagyobb vesztesei Európában. A szingapúri székhelyű Flextronics ma bejelentett profit warningja tovább fokozta a technológiai papírok körüli bizonytalanságot. Ennek eredőjeként vált a nap során Európa egyik legnagyobb vesztesévé a svéd Nokia mobiltávközlési vállalat, amelynek papírjai egy éves mélypontjukra zuhantak. A francia Vivendi médiaóriás pénzügyi helyzetéről megjelent kedvezőtlen hírek jelentősen lehúzták mind a vállalat részvényeinek árfolyamát, mind pedig a párizsi börze mutatóját. A CAC-40 3,82 százalékos visszaesést szenvedett el, minek révén az tavaly október óta nem látott szintre, 4 065,9 pontra süllyedt. A gyógyszeripari vállalatokra kedvezőtlenül hatott az Egyesült Államokban mért gyógyszerkereslet visszaeséséről szóló jelentés, amely a francia tőzsdén jegyzett cégek közül főként a Sanofi-Synthelabo és az Aventis gyógyszergyártó vállalatokat vetette vissza. A frankfurti DAX egy órával zárás előtt 3,2 százalékos mínuszban volt, ami elsősorban a Deutsche Telekom további süllyedésének eredménye. A távközlési szolgáltató papírjainak értéke 11 euró alá, történelmi mélypontra zuhant. A jelen helyzetében minden idők egyik legszorongatottabb helyzetét élő cég megítélése tovább romlott, amikor napvilágra került, hogy valószínűleg elesett egy jelentős kormányzati megrendeléstől. A német pénzügyi szolgáltatók papírjainak értéke szintén csökkent a keddi nap során. Az Allianz biztosító, valamint a Commerzbank és a Deutsche Bank egyaránt jelentős 3 százalék feletti visszaesést produkáltak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!