Tovább emelkedett a 3 hónapos DKJ-k átlaghozama

Másfélszeres túljegyzés mellett tovább emelkedett a háromhónapos futamidejű diszkontkincstárjegyek átlaghozama, s az 8,96 százalék lett.
Ádám Viktor, 2002. május 28. kedd, 12:50

Az Államadósság Kezelő Központ a háromhónapos futamidejű diszkontkincstárjegyek mai aukcióján az eredetileg meghatározott, 20 milliárd forintnyi mennyiséget értékesítette, másfélszeres (32 milliárd forint) túljegyzés mellett. Az elfogadott hozamok 8,50-9,02 százalék között szóródtak, az átlaghozam a múlt heti ugrás után tovább emelkedett, s 8,96 százalék lett, ami 7 bázisponttal haladja meg az egy héttel korábbit, a tegnapi másodlagos piaci benchmarkot pedig 11 bázisponttal múlja felül.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK