A vezető amerikai indexek közül a Dow Jones 0,39 százalékos emelkedéssel 9580,63 pontig jutott csütörtökön - nyolcnapos emelkedési periódusa a leghosszabb menetelés volt 2007 áprilisa óta. Az index vezető részvénye a Dreamliner-szállításokat a vártnál korábbra ígérő Boeing volt, amely 8,4 százalékkal került szerdai záró ára fölé.

Az S&P 500 0,28 százalékot emelkedett, az ipari cégpapírok átlaga 0,8, míg a pénzügyi szektoré 1 százalékos emelkedés volt. A Nasdaq 0,16 százalékkal keddi zárása fölött, 2027,73 ponton fejezte be a napot.

A Citigroup 9,1, a Fannie Mae 3,8, a Freddie Mac 10, a Bank of America 0,7 százalékos árfolyam-növekedést könyvelhetett el, a múlt hetinél 30 százalékkal magasabb forgalom mellett. Az AIG 27 százalékot szárnyalt a Reuters azon beszámolóját követően, mely szerint az új vezérigazgató Robert Benmosche belépése előtt hónapokig tárgyalt elődjével, Maurice Greenberggel. A Guess ruházati gyártó magasabb európai árbevételről adott számot, emiatt második negyedéves profitemelkedésével megegyező, 11 százalékos rallyt mutattak be részvényei csütörtökön.

Az Oshkosh - miután az amerikai hadsereggel megállapodott 2568 teherautó és tréler szállításáról - 24 százalékkal ugrott előző napi zárása fölé. A teherautó-piacon rivális Navistar 5,2 százalékot zuhant a hír hatására. A Dell 6,7 százalékot emelkedett a vártnál jobb negyedéves eredményjelentése után. A Motorola, az MKM Partners által eladásira rontott minősítése miatt esett 1,9 százalékot csütörtökön.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!