Tovább erősödik a dollár

Második kereskedési napja erősödik a dollár a jenhez és az euróhoz képest, részben a profitkivétek miatt is.
Bodolóczki Linda, 2004. december 9. csütörtök, 10:30
Fotó:

A dollár árfolyamát a gyenge japán gépipari megrendelések is segítették, ráadásul Gerhard Schröder német kancellár - aki ismét aggódott az amerikai fizetőeszköz miatt - lefelé nyomta az eurót.
Ma reggelre a dollár/euró árfolyam is 1,3315 lett, 1,55 centtel több, mint az 1,347 dolláros mélyponton. A jen/dollár árfolyam 104,2 volt, ez 2 százalékkal magasabb, mint az egy héttel ezelőtti 5 éves rekordmélység.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK