Tovább erősödik a forint

Kedden délelőtt ugyan gyengüléssel kezdte a napot a forint, azonban délutánra a kockázatvállalási kedv növekedésével együtt már 3 forintot tudott erősödni a magyar deviza árfolyama - mondta el a Napi Gazdaságnak Karsai Péter, a Commerzbank üzletkötője.
NAPI, 2009. augusztus 25. kedd, 15:54

Az euró a forinttal szemben a 269,50 és 266,50 közötti sávban mozgott, a nap vége felé a sáv erősebb szélén kereskedtek a forinttal.

Délután a dollár erősödött sokat annak a hírére, hogy újra Ben Bernanke marad az amerikai jegybank elnöke, így a forinttal szemben az amerikai deviza a 185 forintos szintről 186,20 forint környékére erősödött vissza. A Svájci frank ugyanakkor viszonylag egész nap stabilan erős maradt, így 176 forint környékén kereskedtek vele. Karsai arra is felhívta a figyelmet, hogy a lengyel zloty volt a legerősebb deviza régióban. Karsai szerint amennyiben kitart a jó hangulat a következő egy-két napban, akkor még tovább erősödhet a magyar deviza a 265 forintos szint azonban erős ellenállás lehet.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK