Tovább esett a BUX

Egy százalék feletti visszaesést szenvedett el a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, amely 86,92 pontos veszteséggel 8 104,42 ponton zárta az elképesztően lanyha - 3,66 milliárd forintos forgalom alatti - kereskedési napot. A csökkenés főként a Richter 4,2 százalékos visszaesésének tudható be.
Almási Gábor, 2002. június 4. kedd, 17:51

A BUX kosarában lévő többi vezető részvény értéke is süllyedt. A Mol 0,2 százalékos csökkenés után 4 980 forinton zárta a kereskedést, a Matáv 0,6 százalékkal a tegnapi záróár alatt, 914 forinton állapodott meg, ami a Deutsche Telekom negatív szereplésével is összefüggésbe hozható. Az OTP 0,4 százalékos visszaesés után 2 295 forinton várja a holnapi nyitást. A mai nap kizárólag a vegyipari cégeknek kedvezett. A TVK részvényárfolyama 5,1 százalékos szárnyalás után 3 900 forint lett, míg a BorsodChem papírjai 3,9 százalékos növekedéssel elérték az 5 100 forintos árszintet.
A BIF tegnapi zuhanását szerény mértékben sem ellensúlyozta a mai 1,9 százalékos növekedés, ami 2 400 forintra emelte az ingatlankezelő részvényeinek árfolyamát. A technológiai szektor cégeit világszerte övező borús befektetői hangulat a budapesti börzén is megmutatkozott: a Synergon 4,5, a Graphisoft pedig 4,6 százalékot esett vissza.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK