A háromhónapos diszkontkincstárjegyek mai aukcióján a meghirdetett, 30 milliárd forintos mennyiségre 121,6 milliárd forint értékben nyújtottak be ajánlatokat az elsődleges forgalmazók, amiből az Államadósság Kezelő Központ 35 milliárdnyit fogadott el. (Egy héttel korábban a 160 milliárd forintot közelítette a benyújtott ajánlattömeg, amiből 40 milliárdot fogadott el az ÁKK.)

Az elfogadott hozamok 10,00-10,55 százalék között szóródtak, a 11,46 százalékos átlag az egy héttel korábbit 66, a hétfői másodpiaci benchmarkot 29 bázisponttal múlta alul.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!