A jó kezdést követően elbizonytalanodtak a befektetők a nyugat-európai piacokon, így a magyar tőzsdén is esés kezdődött a nyitást követően. A BUX értéke 0,4 százalékot esett, amihez 0,7 milliárd forintos forgalom párosul. A hazai index ezzel a teljesítményével a középmezőnyben foglal helyet a közép-kelet-európai indexek versenyében. Az élen az orosz börze áll, annak köszönhetően, hogy az RTS 0,7 százalékot erősödött.

A hazai index gyenge szerepléséhez nagyban hozzájárul az MolL-MTelekom nyitás óta tartós esés. A Mol árfolyama 0,5 százalékot esett a kereskedés első szakaszában. Ebben kis szerepe lehet annak, hogy a társaság ellen támadást indítottak Horvátországban, ugyanis a cég által tervezett horvátországi lépései elleni tiltakozásul öt horvátországi városban is akciókat szervezett hétfőn az INAS, a horvát olajipari vállalat egyik szakszervezete. A Magyar Telekom árfolyama 0,6 százalékot csökkent azt követően, hogy a tegnapi kereskedést közel 1,5 százalékos erősödéssel zárta.

Az OTP is gyengén teljesít kedden, a cég árfolyama közel 1 százalékot esett, amiben szerepe lehet a forint reggel óta tartó gyengülésnek. Ez egyben azt is jelenti, hogy a hazai bankpapír a leggyengébb magyar blue chip. Az elmúlt napokban jól teljesítő Richter piacán korrekció kezdődött kedden, a társaság árfolyama több mint 0,6 százalékot esett a kereskedés első perceiben. A másik hazai gyógyszercég, az Egis viszont jól teljesít, a nyitás óta közel 1 százalékot erősödött.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!