A keddi nyitás után 18 989 pontig esett a BUX index, ez 0,4 százalékkal maradt el az előző napi záróértéktől. A forgalom egyelőre mérsékelt, csak az OTP tudta átlépni a félmilliárdos határt, százmillió felett viszont a Telekom, a Mol és a Richter áll.

A vezető részvények többsége veszített értékéből, a nyitás vesztese a Magyar Telekom és a Richter voltak. A távközlési papírok 1,5 százalékkal 406 forintig estek. Közben a Mol 17 650 forintba került, ami 0,2 százalékos lecsorgást jelentett, az OTP viszont 4713 forintig kapaszkodott fel, ami 15 forintos javulásnak felelt meg.

A gyógyszergyártók közül a már említett Richter 1,8 százalékkal 35 650 forintig esett, míg az Egis 18 375 forintos jegyzése 0,7 százalékkal magasabb volt a hétfő délutáninál. Utóbbi cég a mai zárás után teszi közzé negyedik negyedéves eredményét, a jelek szerint a piac optimista a számokat illetően.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!