Az FTSE-100 0,8 százalékot, a DAX 0,5 százalékot, a CAC pedig 0,7 százalékot veszített a nap végére. A londoni kereskedést tovább sokkolta a hír, miszerint eredmény nélkül értek véget a legnagyobb brit áruházlánc, a Sainsbury felvásárlásáról szóló tárgyalások. A Delta Two arra hivatkozva állt fel az asztal mellől, hogy a tárgyalások folytatása a hitellehetőségek romlása miatt a katari hátterű befektetési alap részvényeseinek érdeke ellen való lenne. A Sainsbury részvényei a bejelentést követően több mint 20 százalékos mélyrepülésbe kezdtek. Párizsban az EADS borzolta a kedélyeket a bejelentésével, hogy az új Airbus után most egy harcászati repülőgép fejlesztése is késni fog. A tervekkel ellentétben egy évvel később várható A400M akár több mint 1,4 milliárd euró veszteséggel is sújthatja a céget. A védelmi cég búcsút mondott korábban közölt profit előrejelzésének és 4 százalékos árfolyamvesztéssel fejezte be a kereskedést hétfőn.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!