USDHUF

Ma délutáni ülésén tovább faraghatja majd az irányadó rátát az MNB monetáris tanácsa, így az alapkamat az előzetes várakozások alapján 3,6%-ról 3,4%-ra süllyedhetne majd; azonban az igazi izgalmakat ezúttal az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed szerdai kamatdöntő ülése szolgáltathatja majd.

Így bár a hazai fizetőeszköz az elmúlt hónapok folyamán jelentős erősödést produkált a dollárral szemben; rövid távon a Fed jegybankárjainak döntése mutathat majd utat a forint számára is: így az eszközvásárlási program jövőjére vonatkozó kommentek lehetnek kiemelt hatással az USDHUF árfolyamára. Míg lefelé a 211-210-es tartomány jelenthet kiemelt támasz-zónát; felfelé mindemellett, az érdemi forint-gyengülés lehetősége a rövid távú csökkenő trendvonal visszatesztelése esetén nyílhatna meg ismét.

USDHUF
Kép: Admiral Markets

AUDUSD

A zöldhasú átmeneti erősödésével párhuzamosan az ausztrál fizetőeszköz jelentős csökkenéssel vágott neki a keddi kereskedésnek, miután a szigetország jegybankelnökének kommentárja alapján az árfolyam 'lényegesen alacsonyabb' szintekre kerülhetne a közeljövőben.

Glenn Stevens jegybankelnök verbális intervenciója után a devizapár ismét dél felé vette az irányt; így a rövid távú emelkedő trendvonal letörése után, a 21-napos mozgó alá süllyedve a 0,93-0,9275-ös tartomány jelenthetné az első fontosabb támasz-zónát az AUDUSD számára, amennyiben a csökkenés folytatódna. Felfelé mindemellett a 0,9530-as korábbi lokális csúcsról ismét elrugaszkodva újra az október elején látott magasságok felé törhetne a kurzus, azonban ehhez még az ausztrál jegybanknak is lehet még egy-két szava a későbbiek folyamán..

AUDUSD
Kép: Admiral Markets

USDHUF, AUDUSD - technikai elemzés 2013.10.29.
A technikai elemzés teljes szövege az alábbi linkre kattintva érhető el.

Ha részvényindexekkel vagy devizapárokkal kereskedne:
esetleg további kérdése van; a jobb oldali mező kitöltését követően,
a feliratkozásra kattintva munkatársaink felveszik önnel a kapcsolatot.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!