AUDUSD

Nem tudott magára találni az Aussie. Glenn Stevens ausztrál jegybankelnök csütörtöki kommentárjában kiemelte, hogy az AUDUSD esetében 'kívánatosabbnak tartaná' a 85 centes árfolyamot, amelyre a szigetország fizetőeszköze mélyrepüléssel reagált. Szintén nem kedvezett az ausztrál dollárnak a hétfőn hajnalban érkező, három hónapos mélypontra süllyedő, kínai feldolgozóipari beszerzési menedzserindex sem.

Bár a héten az ausztrál jegybank elnöke szerdán este ismét megszólal majd; azonban Glenn Stevens szavai helyett a piaci fókusz középpontjában ezúttal a Fed szerda este záruló kétnapos ülése állhat: avagy előkerülhet-e a várva-várt tapír. Ha decemberben adott esetben még nem is; a következő év folyamán az amerikai jegybankárok fokozatosan kivezethetik a kötvényvásárlási programot; míg az ausztrál jegybank ezzel szemben alighanem további stimuluson törheti a fejét, így az AUDUSD kurzusa esetében a későbbiekben nagy valószínűséggel folytatódhatna a süllyedés.

Rövid távon azonban a jegyzés számára a 0,89-es szint kiemelt támaszt jelenthet, hiszen a nyáron kétszer is ezen szintről vett pozitív fordulatot az AUDUSD. Amennyiben a 0,89-es szint letörne, a 0,8842-es júliusi mélypont alatt bezárva további tér nyílhatna meg az eladók előtt. Felfelé mindemellett 0,9050-0,9055-ös zóna megerősített ellenállást jelent; míg egy esetleges pozitív korrekció esetén a 0,93-as szint jelenthetné a következő megállót.

AUDUSD
Kép: Admiral Markets

EURHUF

Míg a piacok a Fed szerdai döntésére várnak, a Magyar Nemzeti Bank a hét második napján tovább faraghatja majd az alapkamatot. A piaci konszenzus által valószínűsített újabb 20 bázispontos vágással 3%-ra süllyedhetne a kamat; a további izgalmakat azonban a szerdai nap hozhatja el a forint számára is: amennyiben az amerikai jegybankárok valóban nekilátnának a kötvényvásárlási műveletek szűkítésének, a forint -más feltörekvő piaci fizetőeszközökhöz hasonlóan- gyengüléssel reagálhatna.

A hétfői kereskedés első felében az EURHUF jegyzése a rövid távú emelkedő trendvonal közelében billegett; amelynek letörése utat nyithatna a kiemelt 300-as támasz felé. Felfelé 303,80-304-es zóna felett megkapaszkodva a 308-as szintek felé fordulhatna a piaci figyelem.

EURHUF
Kép: Admiral Markets

EURUSD

A vegyes európai beszerzési menedzserindexek megemésztését követően a befektetői fókusz középpontjában továbbra is a Fed szerdán záruló kétnapos kamatdöntő ülése áll: ha a Federal Reserve nyíltpiaci bizottsága szerdán kiengedné ketrecéből a tapírt, tehát valóban megkezdené a kötvényvásárlások csökkentését, abban az esetben a dollár erősödhetne az euróval szemben; így a devizapár dél felé vehetné az irányt.

Felfelé, az 1,38-as ellenállás leküzdése esetén az 1,3833-as lokális tető állhat a további emelkedés útjába; míg lefelé az 50-napos mozgó, majd az emelkedő csatorna alsó trendvonala (jelenleg 1,3520-nál) jelent kiemelt támaszt.

EURUSD
Kép: Admiral Markets

Arany

A technikai kép alapján folytatódhat a sárga nemesfém süllyedése: a középtávú trend továbbra is lefelé mutat. Az 1200-as szint kiemelt támaszt jelent, alatta a júniusi, 1180 dolláros mélypont jelenthetné a következő megállót; míg felfelé, az első fontos támasz-zónát az 1265-1270-es tartomány jelenti majd a későbbiekben.

Arany
Kép: Admiral Markets

AUDUSD, EURHUF, EURUSD, Arany - technikai elemzés 2013.12.16.
A technikai elemzés teljes szövege az alábbi linkre kattintva érhető el.

Ha részvényindexekkel vagy devizapárokkal kereskedne: esetleg további kérdése van; a jobb oldali mező kitöltését követően, a feliratkozásra kattintva munkatársaink felveszik önnel a kapcsolatot.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!