A délután 254 forint közelében tetőző euróárfolyam délután háromnegyed öt tájban 253,50 körül járt. A várakozásoknak megfelelő GDP-adat (4,3 százalékos negyedik negyedéves növekedés) nem hatott az árfolyamra. Kolba Miklós, az ING Bank üzletkötője úgy vélekedett, hogy talán az amerikai fizetőeszköz olcsóbbodása által kiváltott dollárvételek okozták a forint süllyedését. A dollár kurzusa ugyanis - párhuzamosan az euróhoz mért gyengüléssel - 212 forint alatt is járt, majd némi ingadozást követően 212,40/50-re tért vissza. A trader arra számít, hogy rövid távon a 253-254-es sávban marad az euró jegyzése, s alapvetően a régiós folyamatokat követjük. Hozzátette: szerdán ugyanakkor nem mozgott együtt a zloty és a forint jegyzése, előbbi ugyanis erősödött, az euró zlotykurzusa a reggeli 3,7830 körüli szintről 3,7730 alá került.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!