Tovább húzzák a Telekomot az 50 forintos osztalékra

Péntek reggel erősödéssel kezdte a kereskedést a Budapesti Értéktőzsde irányadó indexe, mely elsősorban a Magyar Telekom egy százalék feletti emelkedésének köszönheti a jó hangulatot. A jelek szerint a csütörtökön bejelentett 50 forintos osztalék ígéretét pozitívan értékeli a piac
Beke Károly, 2013. március 1. péntek, 10:23
Fotó: Napi.hu

A nap elején 18 893 pontig kapaszkodott fel a BUX index, ez fél százalékkal volt magasabb a csütörtöki záróértéknél. A forgalom átlagosnak mondható az első órákban, meglepő talán csak az, hogy a 900 millió forintos OTP mögött 350 millióval a Magyar Telekom álla a második helyen, miközben a Mol mindössze 35 milliós forgalmat bonyolított.

A vezető részvények a nap elején javítani tudtak, a Telekom a magas forgalom mellett 1,2 százalékos drágulásával is az élen jár, így 412 forintot érnek a távközlési papírok. Jól szerepel az OTP is, mely 0,9 százalékkal ér többet, mint csütörtökön, így 4742 forinton áll, míg a Mol 17 380 forintos árfolyama 0,1 százalékkal alacsonyabb a tegnapinál.

A gyógyszergyártók közül a Richter 0,2 százalékos erősödéssel kezdte a napot, így 34 655 forintot ér, míg az Egis 18 850 forintos ára 0,4 százalékkal magasabb, mint csütörtökön.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK