Miközben az utóbbi két napban fokozott kilengések melletti esések mutatkoztak a nemzetközi részvénypiacokon, illetve a devizapiacokon is láttunk hullámzásokat, aközben a forint fokozatosan erõsödni tudott héthavi mélypontjáról az euróval szemben, ma pedig összességében stabil volt. Az euróval szemben nem mozdult érdemben a 302-es szintrõl, noha a vártnál jóval jobb amerikai GDP-adat, illetve Mario Draghi ECB-elnök sajtótájékoztatója igencsak megmozgatta a devizapiacokat. Mindez rávilágít arra, hogy a forint csaknem "önálló" életet él, a korábban meghatározó jelentõségû globális kockázatvállalási hajlandóság most csak nagyon kis befolyást gyakorol rá, amelynek fõ oka a történelmi mélységbe csökkent kamattartalom.

A forint euróval szembeni stabilitása amellett alakult ki, hogy a legfontosabb devizakeresztnek számító euró/dollár egyhavi csúcsra kapaszkodott 1,3670-nél, míg a font/dollár a reggeli 1,64-rõl 1,63-ig ereszkedett nap végére. A dollár összességében vegyes teljesítménye mellett a dollár/forint jegyzések kora este 220,7 körül jártak, míg a svájci frankkal szemben továbbra is 246 közelében kereskednek a bankközi piacon.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!