Tovább lőnek Japánban

A Bank of Japan 5 ezer milliárd jennel növeli eszközvásárlási programját, a jen gyengülni kezdett a hírre.
NAPI, 2012. július 12. csütörtök, 08:50
Fotó: Napi.hu

A kamatokon nem változtatott a japán központi bank mai ülésén, azonban eszközvásárlási programjának 5 ezermilliárd jennel - mintegy 63 milliárd dollárral - történő növeléséről hoztak döntést. A kvantitatív lazítás keretében rövidlejáratú állampapírvásárlásra fordítható összeg a most kifutó hasonló nagyságú speciális, kereskedelmi bankok számára nyújtott hitelprogramot fogja pótolni.

A jen gyengülni kezdett a dollárral szemben a bejelentést követően.

USD/JPY
Alfatrader


A japán jegybank 0,2 százalékos inflációt vár az idén, és előrejelzése szerint a gazdasági növekedés ebben az évben 2,2 százalék, jövőre 1,7 százalék lesz.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK