A jelek szerint nem pihennek a vevők, szerdán is kirobbanó hangulat jellemezte a vezető európai részvénypiacokat. A frankfurti DAX index például 2,3 százalékos emelkedés után 7811 ponton fejezte be a napot, míg a francia CAC-40 két százalékkal ugrott keddi értéke fölé. Londonban az FTSE 1,2 százalékot javított a nap végére. A dél-európai befektetők még aktívabbak voltak, hiszen az olasz piacot 3,2 százalékkal, a spanyol tőzsdét pedig 3,35 százalékkal húzták feljebb.

A jelek szerint az sem zavarta a befektetőket, hogy az amerikai jegybank egyre megosztottabb a monetáris lazítás fenntartásával kapcsolatban, a legutóbbi ülésen már többen felvetették, hogy fokozatos csökkentés után az év végére ki kellene futtatni a QE3-programot.

A brit piacon a bányaipari cégek vezették az emelkedést miután szerda reggel a vártnál jobb adatok jelentek meg a kínai külkereskedelemről. Az Eurasian National Resources például 3,81 százalékkal ugrott feljebb, míg az Evraz 4,07 százalékkal drágult a nap végére. A bankok folytatták jó szériájukat, hiszen a Barclays 4,28 százalékot javított, az RBS pedig 4,2 százalékkal ért többet, mint kedden.

A Wall Streeten is jól indult a nap a Fed jegyzőkönyve ellenére is, a S&P 500 indexet hamar mindenkori csúcsra húzták. Lapzártánkkor a Dow Jones 0,9 százalékos pluszban volt, a S&P 1,1 százalékkal állt keddi értéke felett, a technológiai szektort tömörítő Nasdaq pedig 1,7 százalékos erősödést mutatott.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!