A BUX 400 pontos (1,7 százalékos) mínuszban tartózkodik, értéke 22 225 pont. Az index visszaesésében az OTP és a Mol gyengülése játszik szerepet, a Richter és az MTelekom jobban állja a sarat.

A bankpapír délelőtt egy hullámban 5770-5800 forintos sávba esett, majd még egy pofont kapott, amely 5700 forintig hozta le. Azóta próbál visszakapaszkodni, de az 5750 forintos szint meghaladása egyelőre kemény diónak bizonyul.

A Mol 1,9 százalékos mínuszban 22050 forinton áll, a mélyponton valamivel 22 ezer forint alatt is járt, ahonnan csaknem 22500-ig kapaszkodott vissza, mielőtt újra lefelé vette volna az irányt.

A Richter 300 forintos mínuszban 36 ezer forinton áll, a gyógyszerpapírt defenzív volta mellett saját részvény vásárlások támogatják, valamint a közelgő osztalék, utoljára június 2-án forog szelvénnyel a papír.

Úgy tűnik a Telekom-eladók is kitombolták magukat az elmúlt napokban, jelenleg egy forintos mínuszban, 528 forinton jár a papír.

A kisebb részvények közül 2,5 százalékos esést mutat a Rába (750) és a TVK (3200), az Est Média visszajött a 15 százalékos mínuszból, 25 forintot adnak érte, vagyis már csak 7,5 százalékkal ér kevesebbet, mint pénteken.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!