Tovább tart a jókedv Európában

Folytatódott az emelkedés a jelentősebb nyugat-európai tőzsdéken szerda délelőtt.
NAPI, 2013. április 24. szerda, 10:12
Fotó: Napi.hu

A keddi masszív emelkedést és a lendületes nyitást követően az indexek fél százalék körüli pluszban álltak tíz óra körül.

Kedden 2012 nyara óta nem tapasztalt mértékű erősödéssel zártak a részvénypiacok, olyan kedvező hírekkel megtámogatva, mint a kedvező eredményt hozó olasz és spanyol kötvényaukció, illetve több pozitívan értékelt gyorsjelentés.

Gyorsjelentésekből jutott szerdára is, a Barclays és a Heineken árfolyama több százalékkal emelkedett, illetve csökkent a hírekre, míg a Peugeot szárnyalásba fogott a további költségcsökkentési lehetőség belengetésével.

A hangulatot némileg rontotta, hogy a tíz órakor publikált német Ifo index kedvezőtlenül alakult.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK