A befektetők talán a történelmi szintjeikhez képest alulértékelt részvényeket látják olcsónak, vagy a negatív makrohírekre váltak rezisztenssé. Az európai válságkezelés alakulásával kapcsolatban pedig egyértelműen pozitívak a várakozások, miután az ECB rövid kötvények vásárlását ígérte be, és a német politikusok kisebb elánnal tiltakoznak. A londoni FTSE 100 fél, a frankfurti DAX 0,7, a párizsi CAC-40 pedig másfél százalékos pluszban végzett, miközben a periférián is jól alakultak börzeindexek: az IBEX-35 2,2, az athéni ASE pedig 2 százalékot ment felfelé.

Nem tudta elvenni a társaik többségével ellentétben a szabadságukat nem most kivevő befektetők kedvét az egyik legnagyobb bank, a Standard Chartered összeomlása sem: az Ázsia-fókuszú brit pénzintézet járt 25 százalékos mínuszban is, miután kiderült, hogy 250 milliárd dollár értékben folytatott illegális tranzakciókat iráni bankokkal, és ezért a szokásos csalásoknál jóval keményebb szankcióra számíthat az Egyesült Államokban. Végül 16 százalékos mínusszal zárta a napot a StanChart. Gyorsjelentése után az Xstrata 1,6 százalékkal került feljebb, a Munich Re pedig 0,6 százalékot erősödött. Kiemelkedő volt a francia AXA 3,9 százalékos, valamint a német E.On 2,9 százalékos emelkedése is.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!