A szeptember 17-én végződő héten tovább folytatódott a kiáramlás az amerikai, belföldi részvénypiacon befektető részvényalapokból. Ezúttal 3,5 milliárd dollár távozott az ilyen típusú konstrukciókból. A pénzkivétel így már 20 hete folyamatos, a májusi flash crashtől megriadt befektetők 5 hónap alatt mintegy 70 milliárd dollárnyi tőkét vontak ki összesen az amerikai részvénypiacról. Eközben az ezen a piacon befektető tőzsdén kereskedett alapokból 16 milliárd dollár távozott. Ez azt jelenti, annak ellenére, hogy az árfolyamok ott álnak mint az év elején, már több mint 80 milliárd dollárnyi tőke távozott az év eleje óta az amerikai részvényekből- derül ki az Investment Company Institute adatai szerint.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!