További esés várható New Yorkban

Az S&P-500 lassan már medvepiacot jelez.
NAPI Online, 2008. március 9. vasárnap, 12:20
Fotó:

A várt növekedés helyett a nem mezőgazdasági munkahelyek februári csökkenését mutató  amerikai jelentés tovább erősítette az USA gazdaságával kapcsolatos recessziós félelmeket, így nem csoda, hogy pénteken veszteséggel zártak a vezető New York-i részvényindexek.

Az S&P-500 a tavaly októberi csúcshoz képest már 17 százalékot veszített, vagyis a technikai elemzés alapján immár hajszálnyira van attól, hogy medvepiacot jelezzen. A Dow Jones ipari átlag pénteken 2006 októbere óta nem látott szintre süllyedt, miután a hét egészét tekintve 3, az év idáig eltelt időszakában pedig 10 százalékos veszteséget szenvedett el.

A DuPont vegyipari óriás részvényeinek árfolyamát egy környezetszennyezési ügy kapcsán kinéző, közel kétszázmillió dolláros bírság is gyengítette, miközben a pénzügyi szektor képviselői vegyes teljesítményt mutattak. Megfigyelők szerint most kezdődő héten további esések várhatók, bár vannak, akik egy meglepetésszerű Fed-kamatvágástól várják a fordulatot.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK