A Citigroup a Dubai International Capital LLC szerint további forrásra szorul majd külső befektetőktől, miután a legnagyobb amerikai bank további jelentős veszteségleírásokra kényszerül. Novemberben Abu Dhabi 7,5 milliárd dollárt fektetett a bajba jutott bankba, amit januárban Singapore és Kuwait további 14,5 milliárddal toldott meg. A Dubai International vezérigazgatója ugyanakkor úgy látja, hogy ennél többre lesz szükség, hogy a Citi "megmeneküljön". A Merrill Lynch mindeközben kiszámolta, hogy a Citi 15 milliárd dolláros veszteségleírás után 1,66 dolláros részvényenkénti veszteséggel zárja majd az első negyedévet. A részvény árfolyama az elmúlt egy évben meredeken esett, a tavaly márciusban még 50 dollár közelében járó kurzus mára 23 dollárra süllyedt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!