Kedden délelőtt 272 forint körül téblábolt az euró, az amerikai deviza reggeli erősödése után - amikor is az euró/dollár keresztárfolyam 1,40 alá is benézett - a zöldhasú gyengülni kezdett, ami a térségi devizákat is segítette. Az euró 271,50 forintig ment vissza, majd a likviditáshiány közepette ismét emelkedésbe váltott, és 273,80-on tetőzött - mondta a Napinak Kolba Miklós, az ING Bank devizapiaci üzletágának vezetője. Az euró/forint kurzusa 273,50 lett késő délutánra. A szakértő szerint nem túl jó, hogy a napi tetőpont közelében zárt az árfolyam, mivel ez további forintgyengülést vetít előre. Úgy vélte, a sáv teteje 274 lehet. A dollár 194,80-ig kúszott föl a nap végére, míg a svájci frank 185,90 forintot ért.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!