Továbbra is erős az OTP

Szerda reggel is a bankpapírok vezetésével kapaszkodott feljebb a Budapesti Értéktőzsde irányadó indexe, a Magyar Telekom viszont a gyorsjelentés után is gyengén kezdett, mivel a profit elmaradt a várttól.
Beke Károly, 2013. május 8. szerda, 09:37
Fotó: Napi.hu

A szerdai nyitás után 18 550 pontig emelkedett a BUX index, ez 0,3 százalékkal volt magasabb a keddi záróértéknél. Forgalom csak az OTP-ben van, a bankpapírok 1,7 milliárd forintnyi üzletkötése azonban kiemelkedőnek számít.

A vezető részvények felemás hangulatban kezdték a napot, az OTP 0,8 százalékkal 4893 forinton kezdte a napot, míg a Mol 16 280 forintos árfolyama 0,2 százalékkal volt magasabb a keddinél. A Magyar Telekom azonban további egy forinttal 360 forintig esett vissza miután a távközlési cég a várttól elmaradó profitról számolt be hajnalban.

A gyógyszergyártók közül a Richter 0,2 százalékos felfelé araszolással kezdett, így 34 350 forintba került délelőtt, míg az Egis 18 195 forintos szintje fél százalékkal volt magasabb a tegnapinál.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK