Árbevételből a hónap során 4,23 millió eurót realizált a cég, míg a bruttó fedezet 1,05 millióra rúgott. A közlemény szerint a társaság magyarországi likviditási helyzete nem javult számottevően, mivel követeléseinek állománya a legnagyobb magyarországi vevőkkel szemben (Sárospatak, Hódmezővásárhely, Fejér, valamint Veszprém megye) tovább növekedett, illetve május hónap során sem folyt be szignifikáns tétel az említett ügyfelektől.

A cég központjában jelentkező egyszeri költségcsökkentés növelte a cégcsoport szintű EBITDA-t, főleg a könyveléshez és könyvvizsgálathoz kötődő tanácsadói díjak csökkenése folytán. Az E-Star az időszak végén 3,8 millió euró készpénzállománnyal rendelkezett, ami 0,9 milliós javulás az előző havi értékhez képest.

A társaság külön közleményben jelentette be, hogy pénteken a lengyel leányvállalat aláírta a Bank Zachodni WBK-val a 36 millió zlotys, öt éves hitelszerződést.

 

Az E-Star fontosabb mutatószámai májusban (ezer euró)
MutatóKözpontiMagyarországRomániaLengyelországÖsszesen
Árbevétel019159422194228
Bruttó fedezet0637-204341051
EBITDA-247438-185-32-25
Forrás: E-Star

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!