Felemás nap volt az ázsiai tőzsdéken

Vegyesen zártak a vezető börzék Ázsiában csütörtökön, a még nyitva tartó piacok viszont már mind mínuszt jeleztek az új koronavírus áldozatai és fertőzöttjei számának jelentős növekedése miatt.
Szabó Dániel, 2020. február 13. csütörtök, 08:34
Fotó: Getty Images

A már bezárt tőzsdék közül a tokiói értéktőzsde irányadó mutatója, a Nikkei225 index 0,14 százalék gyengüléssel, 23 ezer 827 ponton zárt. A részvények szélesebb körét felölelő Topix mutató 0,34 százalékos mínuszban fejezte be a napot.

Az ausztrál tőzsde 0,21 százalékkal, a tajvani pedig 0,15 százalékkal erősödött.

A még nyitva tartó hongkongi tőzsde 0,29 százalékos, a sanghaji 0,72 százalékos, a szöuli pedig 0,24 százalékos mínuszt jelzett.

Európában a vezető indexek iránykereséssel kezdhetik a napot.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK