A Mol 12 forinttal, 0,42 százalékkal 2884 forintra erősödött, 2,2 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 230 forinttal, 1,52 százalékkal 15 380 forintra nőtt, forgalmuk 7,1 milliárd forintot tett ki.

QP | Quality Placement

A Magyar Telekom árfolyama 1,50 forinttal, 0,34 százalékkal 443 forintra emelkedett, forgalma 131,2 millió forint volt.

A Richter papírok árfolyama 180 forinttal, 2,91 százalékkal 6360 forintra növelte értékét, a részvények forgalma 3,2 milliárd forintot ért el.

A kis- és közepes részvények indexe, a BUMIX 3790,67 ponton zárt szerdán, ez 14,28 pontos, 0,38 százalékos csökkenés a keddi záráshoz viszonyítva.

Az amerikai és az európai piacok is emelkedtek. Európában közzétették a német hangulatindexet, amely harmadik hónapja emelkedik. Jelentős hírek nem voltak, a nemzetközi kereskedés fő mozgató rugója a megérzésen alapjú, úgynevezett szentiment alapú kereskedés volt, a piacok csúcsközeli emelkedést mutattak - mondta Kocsis Márió, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője.

A magyar piac a keddi gyengélkedés után jelentősebb emelkedést tudott elérni, jó teljesítményt nyútjott az OTP a keddi korrekciót követően, érdemi erőt mutatott a Richter részvénye is - mondta.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!