Péntek Balázs, a Raiffeisen Bank üzletkötője az MTI-nek elmondta, a New York-i tőzsdék emelkedéssel nyitottak. A Boeingnél a keddi jelentős esés után kis visszakorrigálás látható. A Nasdaq nagyot tudott emelkedni, de nem tudni, a későbbiekben hogyan alakul, tekintve, hogy szerdán Kanada is kitiltotta légteréből a Boeing 737 MAX-eket.

Az európai piacokon pozitív volt a hangulat, például a német DAX index plusz 0,46 százalékon áll. A piac a brexit hosszabb időre való elhalasztására számít - mondta az üzletkötő. A magyar blue chipek közül kiemelte az OTP-t, amely új történelmi csúcson fejezte be a kereskedési napot.

A Mol 0,24 százalékkal 3262 forintra gyengült, 1,6 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények 1,50 százalékkal 12 150 forintra erősödtek, forgalmuk 5,1 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 0,43 százalékkal 472 forintra nőtt, forgalma 177,3 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama  0,75 százalékkal 5340 forintra emelkedett, forgalmuk 1,4 milliárd forintot ért el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!