A részvénypiac forgalma 7 milliárd forint volt, a vezető részvények az OTP kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Az Equilor Befektetési Zrt. elemzője az MTI kérdésére kiemelte, hogy kedden az európai tőzsdeindexek többnyire csökkentek, a BÉT tehát, ha alacsony forgalom mellett is, de jól teljesített a nyugati részvénypiacokhoz képest. Török Lajos szerint a kereskedést főképp a Mol húzta föl. Az olajtársaságok világszerte erősödtek az olajár emelkedése miatt, először az Egyesült Államokban, de Európára is átterjedt a növekedés - tette hozzá.

A Mol 54 forinttal, 2,37 százalékkal 2332 forintra erősödött, 1,7 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 100 forinttal, 0,73 százalékkal 13 520 forintra csökkent, forgalmuk 2,4 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 2 forinttal, 0,50 százalékkal 400 forintra nőtt, forgalma 193,1 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 105 forinttal, 1,24 százalékkal 8600 forintra emelkedett, a részvények forgalma 2 milliárd forintot ért el.

A BUMIX 3741,05 ponton zárt kedden, ez 5,88 pontos, 0,16 százalékos emelkedés a hétfői záráshoz viszonyítva

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!