A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX 154,33 pontos, 0,31 százalékos csökkenéssel, 50 351,40 ponton zárt hétfőn. A részvénypiac forgalma 5,2 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen teljesítettek a pénteki záráshoz képest.

Az európai piacokra csendes oldalazás volt jellemző, a BUX a többi európai börzénél kicsivel gyengébben teljesített, alacsony forgalom mellett. Az Egyesült Államokban a függetlenség napja előtti rövidített kereskedési napon sok intézményi befektető távol maradt a parkettől. A vezető magyar részvényekkel kapcsolatos hír nem látott napvilágot és nem érkezett makrogazdasági hír sem – mondta az MTI-nek Sághy Balázs, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője.

Az új negyedévben a befektetői portfóliókban történt esetleges átrendeződések hatásai a hét második felében várhatók – tette hozzá.

A kilátásokról az elemző elmondta, hogy a gazdasági visszaeséstől való félelem erősödésével a tőzsdék a júliussal induló fél évben az első fél évhez képest gyengébben teljesíthetnek. 

A BUX 50 506 ponton zárt júniusban, ami

az év eleje óta mintegy 15 százalékos emelkedésnek felel meg.

A vezető részvények közül

  • Mol 10 forinttal, 0,33 százalékkal 2998 forintra erősödött, 1,1 milliárd forintos forgalomban;
  • az OTP-részvények ára 100 forinttal, 0,82 százalékkal 12 030 forintra csökkent, forgalmuk 2,8 milliárd forintot tett ki;
  • Magyar Telekom árfolyama 1,0 forinttal, 0,25 százalékkal 405,50 forintra nőtt, forgalma 123,2 millió forint volt;
  • Richter-papírok árfolyama 45 forinttal, 0,53 százalékkal 8375 forintra esett, a részvények forgalma 778,8 millió forintot ért el.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 3637,31 ponton zárt hétfőn, ez 17,33 pontos, 0,48 százalékos emelkedés a pénteki záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!