Csendes napot zárt Budapest

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 0,22 százalékos emelkedéssel, 40 886,06 ponton zárt pénteken. A részvénypiac forgalma 9,8 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen teljesítettek az előző napi záráshoz képest.
Szepesi Anita, 2019. január 11. péntek, 18:43
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

Miró József, az Erste Befektetési Zrt. vezető elemzője az M1-en elmondta, a magyar tőzsde enyhe pluszban zárt, a forgalom elmaradt az utóbbi időben jellemző 11 milliárd forintos átlagtól. A kereskedés csendes volt, a magyar piacon vegyes mozgások voltak láthatók. Az OTP és a Mol emelkedett, a Richter kis mértékben mérséklődött, valamint a Magyar Telekom árfolyama is leértékelődött.

Kocsis Márió, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője az MTI-nek azt emelte ki, hogy mind az európai, mind az amerikai piacok elvesztették a lendületet péntekre. A magyar tőzsdét vállalati hír nem befolyásolta.

A Mol 0,25 százalékkal, 3228 forintra erősödött, 878,2 millió forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 0,60 százalékkal, 11 690 forintra nőtt, forgalmuk 5,9 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 0,22 százalékkal, 454,50 forintra csökkent, forgalma 658,8 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama  0,34 százalékkal, 5800 forintra esett, a részvények forgalma 1,6 milliárd forintot ért el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK